Nazorg

Voor het beste resultaat is een goed nazorg na de spray tan behandeling van groot belang. Draag donkere, losse kleding. De tanning lotion kan in het begin wat afgeven. Dit kun je er gemakkelijk weer uitwassen. Pas op met leer of nylon: de lotion kan in het materiaal trekken.

Nazorg voor een optimaal resultaat

  • Douchen, in bad gaan, zwemmen of sporten na de spray tan behandeling wordt afgeraden. De ontwikkelingsduur bij een standaard behandeling is ten minste 8 uur. Gebruik in deze tijd geen bodylotion, deodorant of andere smeersels. Make-up: lippenstift, mascara en oogpotlood mogen wel.
  • Draag geen sieraden tot je hebt gedoucht. Doe je dit wel, dan kunnen er strepen of vlekken ontstaan.
  • Tijdens de eerste douche kan er wat kleur van je lichaam komen. Dit is de overtollige lotion. Dit is normaal en heeft geen nadelige gevolgen voor je uiteindelijke kleur.
  • Dep na het douchen of baden je huid voorzichtig droog. Het wrijvend afdrogen kan ervoor zorgen dat de teint eerder zal verdwijnen doordat dit een schurend effect heeft op de huid.
  • Onderhoud en hydrateer je gebruinde huid met een vocht inbrengende crème om zo lang mogelijk een mooi resultaat te behouden.
Zorg ook dat je goed voorbereid bent voordat je een spray tan boekt zodat je verzekerd bent van een mooi egaal bruin resultaat!