Spray tan

Spray tan

Spraytrend werkt met de spray tan lotions van het merk Vanitan. Vanitan is het beste Nederlandse spray tan merk en heeft als enige wereldwijd een complete huidverzorgingscollectie. De spray tan lotions waarmee Spraytrend werkt zijn hypoallergeen, ontwikkeld op waterbasis en natuurlijke ingrediënten.

  • Parfum vrij (zodat huidirritatie/allergie niet gestimuleerd word)
  • Parabenen vrij (worden door sommige onderzoekers in verband gebracht met kanker)
  • Erytrulose vrij (deze stof is niet gekeurd door de FDA maar zit wel in veel tanning lotions)
  • Aloë Vera vrij (hierdoor voel je niet plakkerig of vettig, ben je sneller droog en raakt apparatuur niet verstopt)
  • Alcohol vrij (kan de huid uitdrogen of een allergische reactie veroorzaken)
  • Dierproef vrij

Wat zorgt voor de bruine teint tijdens een spray tan?

In de spray tan lotions zit de stof DHA (dihydroxyacetone) verwerkt. DHA is een ketose-suikermolecuul dat reageert met bepaalde eiwitten en aminozuren in de bovenste laag van de huid, waar zich droge huidcellen bevinden. Door deze reactie ontstaat direct een stralende egaal bruine kleur op de huid. De lotion heeft enkele uren nodig om zich te ontwikkelen. Afhankelijk van de gebruikte lotion op jouw huid, is de tijd die daarvoor nodig is tussen de 1 en 8 uur. In die tijd raden we je aan niet te douchen, zwemmen of intensief te sporten. Hierdoor geef je de spray tan lotion de tijd zich optimaal te ontwikkelen.

DHA in tanning lotions is niet gevaarlijk of ongezond.

DHA is een natuurlijke suiker die gewonnen wordt uit druiven, suikerriet of suikerbieten. DHA is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), Health Canada en EU lidstaten. Spray tanning met DHA wordt onder andere ook aangeraden door de ASF (American Skincancer Foundation), de AMA (American Medical Association), de AAD (American Academy of Dermatology) en de ACS (American Cancer Society).

Welke spray tan lotion past bij mijn huid?

Hoe hoger de concentratie DHA, hoe donkerder de teint. De percentages waarmee Spraytrend werkt liggen tussen de 8% en 14%. Bij spraytrend krijg je deskundig advies over de spray tan die het beste bij jouw type huid past.